banaan
Twitter
u bevindt zich hier: HomeProjectenProjecten uitgelicht

Projecten uitgelicht


Familiekamer voor oncologiepatienten

 
Op de nieuwe afdeling D2/E2 is met hulp van de Stichting Vrienden een familiekamer voor oncologiepatiënten gerealiseerd. De familiekamer is bedoeld voor familieleden van patiënten die langere tijd in het ziekenhuis verblijven. De ontvangst van de famlie kan in de familiekamer in een huiselijke sfeer plaatsvinden, waardoor de familie het ziekenhuisgevoel even kwijt kan raken.
Hoewel de kamer misschien wat klein is, heeft deze wel alle faciliteiten, waar familie van een ernstig zieke patiënt behoefte aan heeft. Het is woekeren met de ruimtes op een verpleegafdeling en dus moeten er keuzes worden gemaakt. Klein maar fijn, dat is de beste omschrijving van de nieuwe familiekamer, die inmiddels veelvuldig gebruikt wordt.

Troostberen Spoedeisende Eerste Hulp

 
Op de SEH worden kinderen behandeld met een acute zorgvraag. Vaak komen ze met veel verdriet en pijn binnen. Na behandeling op de SEH wordt aan hen een dapperheidsdiploma gegeven en als troost deze kleine knuffelbeer.

Chemostoelen afdeling dagbehandeling interne geneeskunde

 
Op de afdeling dagbehandeling interne geneeskunde komen patienten die aan kanker gerelateerde behandelingen ondergaan. Zo’n behandeling duurt vaak een groot deel van de dag. Mede met hulp van de Stichting Vrienden zijn er speciale stoelen aangeschaft, waarin patienten gemakkelijk kunnen zitten, maar eventueel ook liggend kunnen worden behandeld. Boven de stoelen hangen TV’s voor wat afleiding. De chemostoelen zorgen voor een beetje meer comfort in een voor patiënten ellendige tijd.

Vrolijke muurschilderingen kinderafdeling

De kinderafdeling hecht veel waarde aan een speelse, kindvriendelijke en huiselijke afdeling voor kinderen die opgenomen zijn. Dit om afleiding te kunnen bieden en om angstgevoelens op z’n minst niet te versterken door een klinische sfeer op de afdeling. Op de muren van de kinderafdeling zijn daarom schilderingen aangebracht, die rustig maken en gezelligheid en warmte uitstralen.

‹ Terug

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven